KONYA / KARATAY - Karatay Sadreddin Konevi Anadolu İmam Hatip Lisesi

Kas

Sevgili Peygamberimiz (sav)´in doğumunun miladi 1447. yıldönümü okul öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin de katkılarıyla mahallemiz Kuba Camiinde coşkuyla kutlandı. Okulumuz öğrencilerinin hazırlamış olduğu programa vatandaşlarımızın da yoğun katılımları ile gerçekleşmiştir.

Kas

Çatalhüyük Mahallemize hayırsever Hacı Ahmet Karataş Bey´in yardımları ile yapılan HACI AHMET KARATAŞ CAMİİ Karatay Belediye Başkanımız Sayın Mehmet HANÇERLİ ve İl Müftümüz Sayın Ahmet POÇANOĞLU´nun da katılımlarıyla gerçekleştirilmiştir.

Karatay Belediye Başkanımızın ve İl Müftümüzün açılış konuşlamarını yapmasıyla hizmete açılan camimizde cuma vaazını il müftümüz vermişlerdir.

Camimizin yapılmasında ve açılışında katkıları bulunan tüm hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür eder, yapmış oldukları hayırların Rabbim katında makbul olmasıni dileriz.

Kas

Karatay Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Arapça bölümü hocalarından Doçent Doktor Ramazan Sönmez Hocamız öğrencilerimize "Allah Müminlerin Yardımcısıdır" temalı sohbet vermişlerdir.

Okulumuz konferans salonunda 6 Ekim 2018 günü gerçekleştirilen sohbetlerinde Hocamız öğrencilerimize Müslüman olmanın ve dinimizi yaşamanın önemini Sahabe Efendilerimizin hayatlarından kesitler sunarak anlatmıştır. Ayrıca her zamanın cihadının farklı oldğunu ve bu zamanın cihadının da okumak olduğunu, cehaletin ve tembelliğin müslümanlara yakışmayacağından bahsetmiştir.

Hocamıza değerli katkılarından dolayı okulumuz ve öğrencilerimiz teşekkür eder, dünya ve ahiret hayatında mutluluklar dileriz.

Kas

Okulumuzu ve okul atmosferimizi daha güzel hale getirmek için yapmamız gerekenleri ve okul kurallarımızın öğrencilerimiz tarafından içselleştirilmesi açısından sınıf başkanlarımız ile toplantımızı gerçekleştirdik.

Kas

Yeryüzü Yıldızlarını Tanıma Projemiz kapsamında düzenlediğimiz panomuzda bu ay Adaletin EşsizTimsali Hz. Ömer Efendimiz var.

Kas

31 Ekim 2018 Çarşamba günü okulumuz salonunda yapılan seçimler sonucunda en çok oyu alan 11/B sınıf öğrencisi Yusuf GÜMÜŞLÜER Okul Öğrenci MECLİSİ başkanı seçilmiştir. Görevinde başarılar dileriz.

May

Okulumuz öğretmenleri ile HASAN ARSLAN Hocamız Hikem-i Ataiyye kitabı üzerine söyleşi yaptık. Tüm katılımcılara teşekkür ederiz.

Mrt

Sadreddin Baba Okumalar Mehmet HARMANCI hocamızla birlikte Amellerin Karşılığı ve İnsan Ne İle Yaşar kitaplarını tahlil ettiler.  M. Harmancı; İşe ne zaman başlayacağını - kimin sözünü dinleyeceğini- En önemli iş nedir sorularını yöneltererek, içimizde bulunduğumuz an, O an içinde birlikte olduğumuz kimse/ler ve o an içinde yapılan (iyiylik) işierin değerini bilmemiz gerektiğini vurguladı. Mehmet HARMANCI Hocamıza teşekkür ederiz.

Ock

Sadreddin Baba Okumalar grubu birinci döemin son faliyeti olarak Bekir TUNA hocamızla okuma üzerine  bir söyleşi gerçekleştirdiler. Bekir TUNA Hocamıza teşekkür ederiz.

Ock

Mescid Buluşmalarında bugün Recep Gençoğlu hocamız Tercih Eğitimi üzerine okulumuz gençleri ile sohbet etti. İnsan yapısı beden ve ruh olmak üzere ikiye ayrılır. Tercihlerimizi irademizle belirler, kalbimizle onaylarız. Yaradılışımız iyi ve kötüyü ayırt etmemizi belirler diyerek akıcı bir sohbet gerçekleştiren Recep Gençoğlu hocamıza teşekkür ederiz

Ock

Mescid Buluşmalarında bugün Adem Ceylan hocamız , Genç hayata sorular sorandır. Kendimize benim yıldızım kim sorusunu soralım.Bizim için asıl modeller Peygamber (sav) efendimizin gençleridir. İslâm gençlerin omuzunda yükselmiştir. Akıcı sohbetinden dolayı Adem Ceylan hocamıza teşekkür ederiz.

Ock

Sadreddin Baba Okumalar Martı kitabını okuyup Hasan Arslan hoca ile birlikte değerlendirdiler. Şehrin insanları ikiye ayrılır mürşidi kuşlar olanlar ile olmayanlar. Nereye bakıyorsan mürşidin orasıdır. Karatay ın kırlangıçları sana bir şey söylemiyorsa hayatın tadını alamazsınız diyen Hasan Arslan hocamıza sohbetinden dolayı teşekkür ederiz.

Sadreddin Baba Okumalar

Kas

2016- 2017 OKUL AİLE BİRLİĞİ TOPLANTISI 30.10.2016 TARİHİNDE YAPILMIŞTIR. TOPLANTI İLE OKUL AİLE BİRLİĞİ BAŞKANI VE ÜYELER SEÇİLMİŞTİR.